Günlük Ayakkabı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günlük Ayakkabı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

GÜNLÜK AYAKKABI TERCİHLERİNE DİKKAT

 

Tatile gitme isteğimizin coştuğu bayram günlerinde konforlu ve sağlıklı gündelik ayakkabılar büyük önem arz ediyor. Yanlış ayakkabı tercihi attığımız her adımı bize zehir edebiliyor. İşte bunu engellemek için ayakkabı tercih ederken bazı şeyleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu da akıllara sağlıklı ayakkabı nasıl olmalıdır sorusunu getiriyor. İşte bu yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vermeye çalıştık…

Rahatlık

 

Ayakkabı alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey rahatlık. Sırf güzel gözüktüğü için ayakkabıları tercih etmemeli ve zamanla açılır diye düşünmemelisiniz, ayağınıza giydiğiniz anda rahatlık sağlayan ayakkabıları tercih etmelisiniz. Bu yüzden ayakkabının ayağınıza tam oturmasına dikkat etmelisiniz, alacağınız ayakkabı ayağınıza ne bol ne de dar gelmeli.

Boşluklara dikkat

 

Bol bol yürümemiz gereken tatillerimizde dikkat etmeniz gereken bir husus olan boşluklar,  ayak parmaklarınızın ayakkabı içerisinde hareket edebilmesi için çok önemli. Öncelikle ayakkabıların ucu ile ayak baş parmağınız arasında 0.5 cm uzunluğunda bir boşluğa dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra ayakkabının üst tabanı ayak parmaklarınıza yapışacak kadar sıkı olmamalı, yukarıda da bir boşluğa sahip olmalı. Aksi takdirde ayak parmaklarınızın üstü yürüme esnasındaki sürtünmeyle yaralanabilir.

Kullanılan Malzeme

 

Sıcak yaz aylarında giydiğimiz ayakkabıların yapımında kullanılan malzemeler çok önemli. Bu yüzden nefes alabilen bir kumaştan ayakkabılar tercih etmek gerekiyor. Nefes alabilen kumaşların ise başında hakiki deriler geliyor. Hakiki deri deyince de tabiî ki akla Bestello geliyor. Bestello sizleri düşünerek şık, rahat ve sağlıklı hakiki deri ayakkabılar üretiyor bunu yaparken de bayram indirimleriyle ceplere destek olmayı da ihmal etmiyor. Ayakkabılarda tercih edeceğiniz hakiki deriler ayak derinizin nefes almasını sağlıyor ve terlemesini önlüyor. Böylece ayaklarınızın gün içinde tahriş olmasını ve mantar oluşturmasını da engelliyor.

Ne çok ne az

 

Çok uzun topuklu ayakkabıların varis, kas kısalması, burkulma gibi sağlık sorunlarına yol açtığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Fakat şunu da unutmamak lazım ki hiç topuğu olmayan düz ayakkabılarda bir o kadar sağlığa zararlı. Bu sebeple erkeklerde 2.5, kadınlarda ise 3.5 cm topuklu ayakkabı kullanmak ayak sağlığı için çok daha faydalı. İşte bunu bilen Bestello, ayakkabılarını üretirken seçeneklerinin arasına alçak topuklu deri ayakkabıları da koyarak sağlığınızı korurken şık olmanızı da sağlıyor ve bunu yaparkende bayram indirimleriyle herkesi mutlu ediyor.

Etiketler: rahat ayakkabı, bayram indirimleri, bestello
Temmuz 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR